Just nu: Gravyr ingår på hela vårt sortiment!

MEDALJER SPECIALMEDALJER MEDALJBAND MEDALJETUIER MEDALJHÅLLARE - FLOATING FRAMES

Medaljer med gravyr och motiv

38-129 - ø 70 mm

Guld är slut

29,40 kr

Golf mynt dam/Prestige

Inklusive gravyr

Från 29,00 kr

Vi har många typer av medaljer i vårt breda sortiment och vi har medaljerna till alla arrangemang!
40-års erfarenhet gör oss till en av marknadens mest erfarna medaljtillverkare.

Oavsett vilken sport eller evenemang du behöver medaljer till hittar du dem hos oss. Du hittar våra "egna" standardmedaljer av klassiskt snitt och även medaljer med mer modern och vågad design. Vi har standard medaljer från 32 mm till 70 mm i diameter. Vi har exklusiva medaljer i hög kvalitet för de större idrottstävlingarna men också enklare billigare medaljer som passar bra när det behövs idrottspriser till många på samma gång.

I alla våra standardmedaljer ingår standardmotiv eller lasergraverat motiv/egenlogo och detta HELT UTAN KOSTNAD.
Stockholm, Malmö eller Göteborg! Var du befinner dig spelar ingen roll när du beställer medaljer med eller utan gravyr från Glentons. Vi ordnar alltid snabbleverans!
Kontakta oss om du önskar en egen utformning på din medalj!
"ALL INCLUSIVE" medaljer inkluderar medalj, medaljband, motiv/egen logo samt valfri gravyrtext i priset!

1. Klicka in på önskad medalj
2. Välj därefter önskat motiv, medaljband samt gravyrtext.

Tips! När du beställer produkter med gravyr hos Glentons kan du kryssa för rutan ”Kom ihåg Gravyrtexten”
så att vårt system kommer ihåg din text. På så vis slipper du skriva in texten igen om du gör en liten förändring.

Om medaljer


En medalj är en myntliknande metallbit med prägling som bland annat används som idrottspriser. Ordet medalj kommer från latinets ”metallum”, som betyder metall. Traditionellt präglas medaljer i mjuk metall, som till exempel guld, koppar eller silver. Präglingen av metaller sker flera gånger till skillnad från mynt som tillverkas i ett slag. Precis som för mynt kallas medaljens framsida för avers eller åtsida. Baksidan kallas för revers eller frånsida. Under antiken kunde man till och med använda medaljer istället för mynt vid betalning.

Vilka olika sorters medaljer finns det?


Det finns olika sorters medaljer. Det vanligaste är att använda medaljer som sportpriser, men det finns fler användningsområden.

Man brukar dela in medaljer i tre kategorier:
Prispenning: Detta är en medalj som används som pris. Den kan användas som sportpriser, men även vid andra typer av tävlingar och vid utställningar. När medaljer används som idrottspriser brukar den tillverkas i guld för första placeringen, silver för andraplatsen och brons för tredje placeringen.

Minnesmedaljer: En medalj som används för att markera en särskild högtid eller tillfälle. Det kan vara för att hylla en berömd forskare, idrottsmänniska eller initiativtagare. I denna kategori ingår även jubileumsmynt.

Belöningsmedaljer: Att få en belöningsmedalj innebär att få ett offentligt erkännande. Hit hör till exempel H.M. Konungens medalj och Vasamedaljen.

Hur väljer man rätt medalj


Medaljer används ofta som idrottspriser, men det finns även andra slags medaljer. Vanligtvis delas de ut som guld, silver eller brons, beroende på vilken placering den tävlande eller laget har fått. De flesta medaljer är runda eller ovala till formen, men det finns även andra utseenden. Det finns många olika storlekar att välja bland. Dessutom är det vanligt att man väljer ett motiv på medaljen som passar den sport eller det evenemang som det rör sig om. Vanligtvis beställs även gravyr på medaljen för att göra den unik.

Medaljens motiv


De flesta medaljer pryds med någon form av motiv eller gravyr som förknippas med den sport eller det evenemang det handlar om. Här på Glentons kan du köpa medaljer för de flesta sporter. Några exempel på sporter som vi har medaljer för är fotboll, basket, ishockey, innebandy, kampsport och friidrott. Dessa är bara några exempel – vi har många fler typer av idrottsmedaljer.

Många som vill köpa medaljer är ute efter just sportpriser, men det finns medaljer för musik, dans, jakt, kaninhoppning, kortspel, studenten med mera. Det finns även medaljer med lite mer annorlunda motiv som till exempel hjärtan eller katter.

Medaljens material


Det vanligaste i idrottssammanhang är att medaljerna delas ut i tre varianter: guld, silver och brons. Den person eller det lag som får första priset får givetvis guldmedaljen. Det är inte alltid denna skala används. I Allsvenskan till exempel får fyra lag medalj. Vinnarlaget får guldmedalj, tvåan får stora silver, trean lilla silver och fjärdeplatsen belönas med brons.

Gör medaljen unik med gravyr


De flesta väljer att beställa gravyr i samband med att de köper en medalj. Alla våra medaljer kan fås med gravyr. Förslagsvis kan texten innehålla vilken tävling det rör sig om, vilket pris det är (till exempel vinnare, segrare eller totalsegrare), klubbnamn, plats, och datum. Det kan till exempel stå ”Segrare, fotbollsklubben i Stockholm, fotbollskuppen 2019”, ”Totalsegrare, innebandykuppen Malmö 2019”, eller ”Vinnare, Mästerskapen i Göteborg 2019”. Givetvis behöver man inte ha någon gravyr på medaljen om man inte önskar det, men gravyren gör medaljen unik.

Våra medaljer finns i olika storlekar


Vår största medalj är 70 millimeter i diameter och väger 100 gram! Vill man göra ett extra starkt intryck är detta den medalj man ska välja! Våra minsta medaljer är 32 millimeter i diameter. Däremellan finns det priser i alla möjliga olika storlekar. Vi har även en ganska så annorlunda pokalmedalj som har formen av en pokaler. Denna är 100 millimeter hög. Medaljens storlek påverkar hur medaljen uppfattas och därför bör du fundera över vilken storleksklass som lämpar bäst för just den idrottsgren som du ska köpa medalj.

Vi har medaljer för barn


De flesta av medaljerna hos Glentons kan beställas med motiv som passar för barn. Motiven för barnmedaljerna är lite roligare och livligare än de ordinarie motiven. För exempelvis medaljer för fotboll, hockey och skidåkning finns flera barnmotiv att välja bland. Dessutom kan du välja till ett medaljband med lite skojigare färger som kan passa bra för medaljer för barn.

Välj medaljband och etui


Du kan beställa våra medaljer med något av de många medaljbanden som finns att välja bland. Det finns enfärgade, tvåfärgade och trefärgade medaljband. Dessutom finns det medaljband i guld, silver, brons, blå-gult-blått och regnbågsfärgade band. När du ska beställa kan du med fördel välja till etui för medaljerna som gör det hela ännu mera exklusivt.

Andra utföranden


Det finns även så kallade minnesmedaljer, vilka också kallas jubileumsmynt. Dessa är inte skapade för att vara segerbevis utan för att hedra minnet av viktiga personer eller evenemang. Till exempel finns det jubileumsmynt tillägnade Selma Lagerlöf och bröllopet mellan kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling.

Förr i tiden kunde medaljer också användas som betalningsmedel men den möjligheten finns inte idag, med undantag från jubileumsmynten. Dessa kan användas som officiella betalningsmedel med ett värde som motsvarar valören.

Sedan finns det också ett antal olika svenska belöningsmedaljer. Förutom de fyra som delas ut av regeringen och det större antal som överlämnas av konungen finns det andra belöningsmedaljer som delas ut av till exempel Försvarsmakten. Även kommuner, akademier och diverse föreningar kan dela ut icke-statliga belöningsmedaljer. Ett exempel på en belöningsmedalj som utfärdas av regeringen är Medaljen För berömliga gärningar, vilken delas ut till personer som rådigt och med mod räddat en annan person i livsfara.

Vad ska en medalj kosta?


Hos Glentons kan du beställa alla möjliga slags medaljer. Oavsett vilken medalj du väljer skulle vi vilja hävda att det är bra pris eller billigt rent av. Våra billigaste medaljer kostar mindre än 10 kronor styck. De mest exklusiva medaljerna kostar många gånger mer men de är alla prisvärda. Vid de största idrottsevenemangen är det givetvis andra villkor som gäller. Då används medaljer som är special tillverkade för just det tillfället.

Vilken är världens största medalj?


Enligt Guinness Rekordbok skapades världens största myntliknande medalj i Dubai 2008. Den mäter 1 meter i diameter, är 2,3 centimeter tjock och väger inte mindre än 186 kilo. Medaljen är gjord i silver med en yta av 22 karats guld.